Voetbal

FC Barcelona makkelijk door naar de kwartfinale

13 maart 2019 22:48 Aangepast: 14 maart 2019 01:34
Beeld © Proshots

Het verschil was te groot en het vertrouwen ging bij Lyon wel weg na de makkelijk gegeven penalty. FC Barcelona won het tweede duel tegen de Fransen gemakkelijk met 5-1 en kan zich dus klaarmaken voor de kwartfinale.

Na een half uur spelen was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. FC Barcelona kreeg een makkelijk gegeven penalty, waarna Lionel Messi hem wel fantastisch afmaakte met een panenka. Na 31 minuten was het alweer raak voor de Spanjaarden, Philippe Coutinho was het eindstation van een heerlijke aanval. Ook kwam er nog een tegenvaller voor Olympique Lyon in de eerste helft, doelman Anthony Lopes moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Mathieu Gorgelin.

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Messi met de 1-0 voor FC Barcelona na een heerlijke panenka

In de tweede helft veranderde er vrij weinig. Olympique Lyon bracht wel meer strijd en beloonde zichzelf ook met een doelpunt. Verder dan dat ene doelpunt kwamen de Fransen uiteindelijk niet. Messi was weer heerlijk op dreef en maakte de 3-1 voor de Spanjaarden. Gerard Pique deed ook nog mee in de aanval, die na aangeven van Messi ook zijn doelpunt mee mocht pikken. Invaller Ousmane Dembélé bepaalde de eindstand (5-1).

`