Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Stadions

Deze stadions moet je eens in je leven bezocht hebben

06 april 2020 16:14 Aangepast: 06 april 2020 17:00

Als voetballiefhebber zijn er een aantal stadions die je zeker niet over mag slaan. Denk hierbij aan het Signal Iduna Park van Dortmund, San Siro in Milaan, Wembley of Camp Nou. Maar er zijn stadions die nog net wat specialer zijn en waar je niet zo snel aan denkt. VTBL zet de echte pareltjes op een rijtje.

Estadio Hernando Siles – La Paz, Bolivia

Dit stadion in Bolivia moet je eens in je leven meemaken. Niet omdat het super mooi is, maar omdat het een van de hoogst gelegen stadions ter wereld is. Het ligt 3.637 meter boven de zeespiegel. Hierdoor merk je dat je een stuk minder lucht krijgt dan normaal. Onder andere Lionel Messi had hier in 2013 problemen mee toen hij op bezoek was met Argentinië. Daarnaast gaat ook nog eens het verhaal dat het spookt in het stadion.

Stadion Voždovac – Belgrade, Servië

Het stadion van FK Voždovac Belgrad is net iets groter dan het stadion van bijvoorbeeld Helmond Sport, toch is het uniek. Wat is er dan zo bijzonder aan vraag je jezelf af? Het is gebouwd bovenop een groot winkelcentrum. Dus mocht je toevallig op vakantie zijn in Servië en na een dagje shoppen uit willen rusten, ga dan lekker een potje voetbal kijken op het dak.

Estadio Municipal de Braga – Braga, Portugal

Hier speelde het Nederlands elftal nog tegen Letland tijdens het EK 2004 in Portugal. De thuisbasis van SC Braga is prachtig. Het stadion is omringd door uitgehakte rotsen. Het stadion is vooral een pareltje voor het oog. Zeker eentje om op je bucketlist te zetten! 

Ottmar Hitzfeld Gspon Arena – Gspon, Zwitserland

Moet je hierheen voor het voetbal? Nee natuurlijk niet! De wedstrijden van FC Gspon zijn nu niet echt om over naar huis te schrijven. Maar het uitzicht is ge-wel-dig. Het is het allerhoogst gelegen voetbalveld van Europa. Altijd leuk om afgevinkt te hebben toch?

Estadio BBVA Bancomer – Guadalupe, Mexico

Hier is weinig uitleg voor nodig. Het stadion van C.F. Monterrey ligt op een fantastische plek. Wanneer de wedstrijd niet om aan te gluren is, kun je nog altijd van het uitzicht genieten.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore