Ga naar de inhoud
social media

Van Kramer tot Sneijder: dit zijn de grootste social media blunders

Beeld © Getty

Tegenwoordig zijn spelers vaak meer bezig met hun uiterlijk en hoe ze op de foto staan, dan met het voetbal. Veel voetballers zijn intensief bezig met het onderhouden van hun Instagram. Mario Balotelli was zelfs bij het juichen na zijn doelpunt bezig met Instagram. Voetballers zijn niet altijd even slim geweest op social media. Hier een lijstje met spelers die zich online even lieten gaan.

Michiel Kramer

Een aantal seizoenen geleden speelde Ajax tegen Rapid Wien. Jaïro Riedewald kreeg een vreselijke doodschop te verwerken in dit duel. Michiel Kramer liet destijds op Twitter weten het een prima tackle te vinden.

Gérard de Nooijer

De oud-speler van Feyenoord plaatste op zijn Twitter per ongeluk een dickpic. De foto was gemaakt in de kleedkamer en was blijkbaar niet helemaal de bedoeling om aan de buitenwereld te laten zien. Snel verwijderde De Nooijer zijn Twitteraccount.

Wesley Sneijder

In de periode dat Wesley Sneijder nog helemaal gelukkig was met Yolanthe, plaatste de twee regelmatige romantische kiekjes op het internet. Op een foto kreeg Sneijder veel reacties dat hij op een krukje zou staan. Sneijder reageerde dat hij niet op een krukje stond, maar op bankbiljetten. Die biljetten zijn nu inmiddels wel van Yolanthe.

Ryan Babel: zorg dat je tieten groeien

Ryan Babel liet zich op social media wel vaker gaan. Toen een jongedame op Twitter kritiek had op het spel van de buitenspeler reageerde hij op bijzondere wijze. Allereerst mocht een vrouw geen kritiek hebben omdat ze een vrouw is. Daarbuiten kon ze beter haar tieten laten groeien. Bijzonder advies Babel!

Gregory van der Wiel

Voetballer Gregory van der Wiel is erg fanatiek op social media. Op sommige momenten gebruikte hij zijn online kanalen nogal onhandig. De rechtsback meldde zich eens ziek bij het Nederlands elftal. Vervolgens ging hij naar een concert van Lil Wayne. Daarvan kwam een foto op Twitter.

Raoul Bellanova

De achttienjarige rechtsback van AC Milan wilde na de wedstrijd tegen Juventus dolgraag op de foto met Cristiano Ronaldo. Bellanova plaatste de foto op zijn social media. Pas later viel op dat op de achtergrond Giorgio Chiellini in beeld is met zijn derde been.  

Cristhian Stuani

Toen Cristhian Stuani nog bij Middlesbrough speelde plaatste de spits een leuke teamfoto vanuit de kleedkamer. Een foto om de ballen uit je broek te lachen. Letterlijk.

Stefano Denswil

Tot slot in dit rijtje oud-Ajacied Stefano Denswil. De verdediger had het erg leuk met een jongedame. Dat wilde de meid dolgraag even delen op Instagram. De foto spreekt voor zich.