Real Madrid

Sergio Ramos: geliefd en gehaat tegelijk

06 maart 2019 15:10 Aangepast: 06 maart 2019 16:06
Ramos viert een goal tegen Atletico Madrid

Na de klinkende 1-4 overwinning, richtte de hoon van de Ajacieden zich vooral op één man: Sergio Ramos. "Ramos bedankt", klonk er een cynisch vanuit het Amsterdamse publiek. Ze doelden daarmee op de bewuste gele kaart die de verdediger pakte door een overtreding op Kasper Dolberg.

Ramos pakte de kaart bewust om tijdens de kwartfinale weer met een schone lei te kunnen beginnen. Dat gaf hij na de wedstrijd ook toe. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet bewust deed. Gezien het resultaat was het iets waar ik mee bezig was."

Die uitspraak heeft hem de kop gekost, want hij werd daarna door de UEFA niet voor één, maar twee wedstrijden geschorst.

Verdedigers kwaliteiten

Er valt te wisten over de vraag of de 1-4 nederlaag met de afwezigheid van Ramos te maken had. Maar dat voetbalkenners onder de indruk van zijn voetbalkunsten zijn, is een een feit. "Het is niet mijn type, moet ik eerlijk zeggen. Ik vind het te ver gaan, zoals hij daarmee omgaat. Het is wel een leider in het veld. En die heb je ook nodig", zei Louis van Gaal afgelopen weekend bij Ziggo Sport.

Ook Wim Kieft, oud-voetballer van Ajax, is lovend over zijn kwaliteiten. "Ramos speelde weergaloos", schreef hij is zijn column na de eerste wedstrijd in Amsterdam. "Hij was rustig aan de bal, had een goede inspeelpass, coachte continu en was meedogenloos in de duels."

Snoeihard

De meedogenloosheid van Ramos is ook precies waar veel voetbalfans zich aan ergeren. Vorig jaar werd Ramos er bijvoorbeeld van beschuldigd Liverpool-aanvaller Salah bewust aan een blessure te hebben geholpen in de Champions League-finale. Met een soort judoworp werkte Ramos de Egyptenaar naar de grond, waardoor Salah een ernstige schouderblessure opliep.

En niet alleen in finales van de Champions League gaat Ramos te ver. In de groepsfase tegen Viktoria Pilsen vorig jaar bezorgde hij de Tsjechische Milan Havel een gebroken neus. Na de wedstrijd was de elleboogstoot van Ramos het gesprek van de dag. Via een Tweet bood hij Havel uiteindelijk zijn excuses aan.

Eretribune

En Ramos hoeft niet eens in het veld te staan om voetbalfans te irriteren. Bij de wedstrijd tegen Ajax was hij wel aanwezig, maar met een 'normale' zitplaats nam hij geen genoegen. Samen met zijn vrienden en familie nam hij plaats op een eretribune die speciaal voor hem was ingericht. Hij zou daar gefilmd worden voor een documentaire. 

Het had een mooie avond moeten worden, maar hierdoor werd het hoongelach alleen nog maar groter. Toch wezen sommige Twitteraars er ook meteen op dat Madrid de laatste drie Champions League wedstrijden zonder Ramos verloren heeft. Dus hoe gehaat hij ook is, de supporters van Real Madrid kunnen niet wachten tot hij weer op het veld staat. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore