Champions League

Hoe presteert Real Madrid zonder Sergio Ramos?

05 maart 2019 11:53 Aangepast: 05 maart 2019 12:57

Real Madrid moet het vanavond tegen Ajax opnemen zonder aanvoerder Sergio Ramos. De aanvoerder van de Madrilenen is geschorst, iets wat zorgt voor extra optimisme bij Ajax-supporters. Statistieken laten zien dat Real Madrid niet altijd even goed afgaat zonder de 32-jarige Spanjaard.

Het AD zocht uit of de afwezigheid van Ramos daadwerkelijk invloed heeft op de prestaties van Real Madrid. Conclusie: ook zonder de verdediger weet Real Madrid goed te presteren en levert het nauwelijks problemen op.

Sinds de zomer van 2009 kwam Ramos tot 428 wedstrijden voor Real Madrid. In deze periode miste Ramos 135 duels vanwege schorsingen, blessures of rust. De Koninklijke lijken het goed af te kunnen zonder de aanvoerder. In de 135 wedstrijden zonder Ramos wist Real Madrid 106 keer te winnen, zestien keer gelijk te spelen en er werd slechts dertien keer verloren.

VI schrijft dat Real Madrid in de Champions League het lastig heeft als Ramos niet van de partij is. Van de laatste vijf wedstrijden in de Champions League waar Ramos afwezig was, wist Real slechts één wedstrijd te winnen. APOEL Nicosia werd in 2017 met 0-6 verslagen. Hierna moest Real het in de Champions League nog drie keer stellen zonder de verdediger en werd er drie keer verloren.

Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag biedt de afwezigheid van Ramos mogelijkheden voor Ajax. "Als de baas ontbreekt, worden ze niet sterker op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore