'Schande voor het voetbal'

Shirt uitgerukt, maar geen penalty: Marokkaanse club woest op scheids

04 maart 2019 16:42 Aangepast: 05 maart 2019 13:56
Spelers Raja Casablanca beklagen zich bij de scheidsrechter

De VAR leidt nog al eens tot discussie in Nederland, maar in de Afrikaanse Confederation Cup hadden ze het zondagavond goed kunnen gebruiken. Volgens de club Raja Casablanca maakte de scheidsrechter het zo bont dat ze dreigen zich terug te trekken uit de competitie.

"Een bloedbad", noemde de woedende voorzitter Jawad Ziyat het in een statement. Zijn club Raja Casablanca speelde zondagavond met 0-0 gelijk tegen Berkhane in de CAF Confederation Cup (de tweede divisie van Afrika, vergelijkbaar met de Europa League), maar volgens Ziyat lag dat vooral aan de scheidsrechter.  

De Marokkaanse voorzitter vond dat veel te veel overtredingen van de tegenstander onbestraft bleven, en dat er een doelpunt onterecht werd afgekeurd. Het meest opvallende moment in de wedstrijd was toen een speler zo hard aan zijn shirt werd getrokken dat-ie van zijn lijf werd gerukt. Toch werd er geen penalty gegeven. 

'Schande'

De club heeft woedend gereageerd na de wedstrijd. Op Twitter zegt de club: "Onze overwinning is gestolen door de 'scheidsrechter'." In het statement van de club is de voorzitter nog feller: "Deze schertsvertoning is een schande voor het Afrikaanse voetbal." 

De club vraagt nu om een onafhankelijk onderzoek, en dreigt zich terug te trekken uit alle internationale competities. Dat betekent dat ze de aankomende twee wedstrijden in de CAF Confederation Cup niet meer zouden spelen, en ook de CAF Super Cup (tegen de winnaar van de Afrikaanse Champions League) laten ze dan lopen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore