Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Eredivisie

Feyenoord en AZ doen goede zaken om plek drie

03 maart 2019 18:08 Aangepast: 03 maart 2019 18:39
Beeld © Proshots

Feyenoord en AZ houden de strijd om plek drie in de Eredivisie spannend. De Rotterdammers wonnen met 4-0 door een hattrick van Robin van Persie en de ploeg uit Alkmaar versloeg in eigen huis Fortuna Sittard (4-2).

Feyenoord

De Rotterdammers begonnen de wedstrijd erg moeizaam, mede door een FC Emmen dat achterin erg stevig stond. Na 39 minuten opende Robin van Persie de score, door een voorzet op maat van Sam Larsson. Tot de rust gebeurde er weinig meer. Feyenoord was veel aan de bal en FC Emmen probeerde de score zo min mogelijk te laten uitlopen. De Rotterdammers moesten voor de rust wel wisselen; Kenneth Vermeer viel geblesseerd uit en werd vervangen door derde doelman Joris Delle. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Feyenoord raakt ook Vermeer geblesseerd kwijt

In de tweede helft was het weer Robin van Persie, hij maakte snel na de pauze de 2-0. Tien minuten later was het opnieuw de aanvoerder van Feyenoord, die op de goede plek stond en de bal rustig kon binnen tikken: een hattrick voor de veteraan. De Emmenaren kwamen er nog een paar keer uit, maar tot grote kansen kwamen zij niet. Steven Berghuis bepaalde de eindstand vanuit een heerlijke vrije trap (4-0).

AZ

John van den Brom kende geen rustige zondagmiddag. Waar AZ in eerste instantie nog op voorsprong kwam door een benutte penalty van Teun Koopmeiners, zijn inzet rolde via doelman Alexei Koselev binnen, moesten de Alkmaarders aan het einde van de tweede helft vissen. Lazaros Lamprou en Andrija Novakovich zorgden voor een verrassende voorsprong van Fortuna na het eerste bedrijf.

 

In de kleedkamer zullen de nodige woorden zijn gevallen en dat was te zien aan het begin van de tweede helft. Al na een uur stond AZ via Guus Til en Oussama Idrissi (assist Til) weer op voorsprong. Dat leek de genadeslag voor de ploeg uit Sittard, die een kwartier voor tijd ook nog de 4-2 moest incasseren via Koopmeiners.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore