Voetbal

Supportersvereniging Feyenoord baalt van spandoek eigen fans: 'Zeer kwalijk'

01 maart 2019 15:40 Aangepast: 01 maart 2019 17:37
De sfeeractie op de tribune in de Kuip tijdens de bekerklassieker

Tijdens de halve finale in de beker tussen Feyenoord en Ajax, hing er voor aanvang van de wedstrijd een schitterend spandoek op de tribune in De Kuip. Nu blijkt dat er mogelijk verborgen kwetsende boodschappen op stonden. De supportersvereniging van Feyenoord baalt flink van de actie.

Op het spandoek staat een bordje met de tekst 'A10 34,0' Op het spandoek staat een bordje met de tekst 'A10 34,0'

Op het spandoek was namelijk een bordje met 'A10' afgebeeld. Dit zou mogelijk verwijzen naar de fatale knokpartij tussen hooligans van Ajax en Feyenoord. De harde kernen van beide clubs zouden elkaar treffen langs de A10, maar uiteindelijk troffen de hooligans elkaar bij Beverwijk langs de A9. Tijdens deze clash, in maart 1997, kwam Ajax-supporter Carlo Picornie om het leven. 

Ook wordt op het spandoek mogelijk verwezen naar Ajacied Abdelhak Nouri. Op het bordje is namelijk ook het nummer '34' afgebeeld. Dit is het rugnummer van het Ajax-talent, die door een hartaanval op het veld blijvende hersenschade heeft opgelopen.

Distantiëren

Supportersvereniging FSV De Feijenoorder baalt flink van het spandoek, en liet op twitter weten zich te distantiëren van de actie. "We balen van de uitslag maar nog meer van deze verwijzingen op ons doek", schrijven ze op Twitter. De vereniging heeft het spandoek gefinancierd en ontworpen, maar het is uiteindelijk gemaakt door vrijwilligers. Dit stond volgens de vereniging niet in het originele ontwerp. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`