Transferverbod

Deze clubs kregen net als Chelsea een transferverbod

22 februari 2019 12:23 Aangepast: 22 februari 2019 13:32

Chelsea heeft een transferverbod van twee transferperiodes gekregen van de FIFA. The Blues hebben zich niet aan de regels gehouden betreft het halen van jeugdspelers. De Londense club is niet de enige club die een keer is bestraft voor het overtreden van de regels. Hieronder een overzicht:

AS Roma

De Romeinse club is door de FIFA in 2004 bestraft met een transferverbod van één jaar. De Italianen zouden de Franse verdediger Philippe Mexés onreglementair hebben aangetrokken. Mexés zou op aandringen van AS Roma contractbreuk hebben gepleegd bij zijn toenmalige club AJ Auxerre. Naast AS Roma werd ook de speler bestraft. Mexés mocht zes weken niet in actie komen voor zijn nieuwe club.

FC Nantes

Ook de Franse club Nantes is bestraft geweest vanwege het onreglementair aantrekken van een speler. Nantes zou Ismael Bangoura onder druk hebben gezet om onder zijn contract bij Al Nasr te verbreken. Nantes moest een boete betalen van maar liefst 4,5 miljoen euro en Bangoura werd voor vier maanden geschorst.

Portsmouth FC

De voormalig Engels landskampioen kreeg in 2009 een transferverbod vanwege financiële wanorde. De Engelse club zat tegen een faillissement aan en mocht geen nieuwe spelers zolang de financiële zaken niet in orde waren. Op dat moment stond Portsmouth stijf onderaan in de Premier League. Niet geheel verrassend degradeerde de club dat seizoen ook uit het hoogste niveau van Engeland. Daarna is alleen maar bergafwaarts gegaan en zijn ze nu actief in de League One.

Glasgow Rangers

De Schotste topclub kampte in 2012 met veel financiële problemen en werd hiervoor ook bestraft. Glasgow Rangers mocht één jaar lang geen transfers doen en moest ook nog een boete van 200.000 euro betalen vanwege het niet-respecteren van de reglementen. Niet veel later werd de club failliet verklaard en moest het de hele club weer opbouwen. Rangers FC startte op het laagste niveau van Schotland, maar is inmiddels weer terug aan de top van Schotland.

FC Barcelona

In 2014 kreeg Barcelona een transferverbod van twee periodes voor het onreglementair aantrekken van jeugdspelers. Tussen 2009 en 2013 zouden de Catalanen minderjarige jeugdspelers hebben toegevoegd aan de jeugdopleiding terwijl dit verboden was. Ook moest Barcelona een boete van 410.000 euro betalen. Over de boete zal Barcelona niet lang wakker hebben gelegen, voor de Spaanse topclub is dit bedrag slechts een schijntje.

Real Madrid

De Madrilenen kregen in 2016 een transferverbod van één jaar omdat ook zij regels hebben overtreden rond het aantrekken van jeugdspelers. Het zou fout zijn gegaan met het aantrekken van de zonen van Zinedine Zidane. Na een half jaar is het verbod echter weer ingetrokken en kon Real Madrid weer de transfermarkt op.

Atlético Madrid

In Spanje lijken ze het niet zo nauw te nemen met het aantrekken van jeugdspelers. Ook Atlético Madrid kreeg in 2016 een transferverbod voor één seizoen na het verbreken van de regels bij het aantrekken van minderjarige spelers. Atlético ging nog in beroep tegen het besluit maar dit had geen resultaat. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore