Feyenoord city

Van Hanegem tegen Feyenoord City: 'Ga er niet zitten'

18 februari 2019 09:55 Aangepast: 18 februari 2019 12:00
Van Hanegem aan tafel bij VTBL

Feyenoord heeft al een lange tijd het plan om De Kuip te verbouwen tot een nieuw stadion. Dit plan heet Feyenoord City. Veel Feyenoord-supporters zijn tegen het plan en willen dat er niks veranderd aan De Kuip. Ook Willem van Hanegem is fel tegen de plannen van Feyenoord. Van Hanegem geeft in de uitzending van VTBL aan absoluut niet in het nieuwe stadion te gaan zitten en wat Feyenoord beter zou kunnen doen in plaats van bezig zijn met een nieuw stadion.

Willem van Hanegem is een echte Feyenoorder. Hij weet als geen ander wat de kracht van De Kuip is. Volgens De Kromme maakt het geen verschil of er een nieuw stadion komt. 'Het geeft geen vastigheid dat als ze dat stadion maken dat het dan ineens wel geweldig gaat.' Van Hanegem vindt het belangrijker dat er wedstrijden gewonnen gaan worden, dan dat er een nieuw stadion komt. 

Van Hanegem stelt dat Feyenoord nu op gelijke hoogte zou moeten staan met PSV. Omdat de Rotterdammers met name punten hebben laten liggen tegen clubs uit het rechterrijtje. Van Hanegem noemt AZ als voorbeeld: 'AZ heeft de helft van het budget en staan bijna gelijk met Feyenoord.' Gezien het budget en de kwaliteit zou Feyenoord er beter voor moeten staan stelt Van Hanegem. 'Als zij die wedstrijden winnen, wat gezien de kwaliteit normaal gesproken zou moeten kunnen, moet je van Fortuna en dat soort ploegen gewoon winnen als Feyenoord zijnde. Dan sta je gelijk aan aantal punten met PSV.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore