Voetbal

Real Madrid pijnlijk onderuit tegen Girona

17 februari 2019 14:03 Aangepast: 17 februari 2019 14:51
Sergio Ramos word met rood van het veld gestuurd Beeld © ProShots

Na vijf overwinningen op rij in de Spaanse competitie is Real Madrid op eigen veld pijnlijk gestruikeld over laagvlieger Girona (1-2). Daardoor zakte de 'Koninklijke' naar de derde plaats, op negen punten van koploper Barcelona, dat zaterdag Real Valladolid met 1-0 versloeg. Atlético Madrid is nu weer tweede, op zeven punten van Barça.

Real Madrid trad met zes wijzigingen aan in vergelijking met de uitwedstrijd tegen Ajax in de Champions League (1-2). Zo moesten onder anderen Gareth Bale, Nacho, Dani Carvajal en Vinícius op de bank beginnen.

Door een fraaie kopbal van Casemiro kwam Real Madrid in de 25e minuut op voorsprong. De lichtzinnige thuisclub verzuimde daarna de broze marge uit te bouwen.

Cristhian Stuani zorgde na ruim een uur voor de gelijkmaker uit een strafschop, na een handsbal van Sergio Ramos (1-1). Real Madrid was daarna de kluts kwijt. Portu schoot eerst nog op de paal voordat hij met een kopbal van dichtbij zijn ploeg op voorsprong bracht (1-2). In de slotminuut moest Ramos nog van het veld na zijn tweede gele kaart.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore