'Niet grappig'

Ajaxfans houden vuurwerkshow bij hotel Real Madrid: 'Meteen de politie gebeld'

13 februari 2019 08:43 Aangepast: 13 februari 2019 10:11
De vuurwerkshow bij het Okurahotel. Beeld © Instagram / FSide

Gasten van het Okurahotel in Amsterdam zijn vannacht opgeschrikt door een vuurwerkshow. Die moest de spelers van Real Madrid uit hun slaap halen. De show was georganiseerd door de harde kern van Ajax. Real Madrid en Ajax spelen vanavond in de 1/8ste finale van de Champions League.

Verschillende omwonenden van het hotel klagen op sociale media over geluidsoverlast. De vuurwerkshow begon rond 3.30 uur. "Er is vannacht in een paar straten verderop inderdaad vuurwerk afgestoken", bevestigt een woordvoerster van het hotel. "We hebben meteen de politie ingeschakeld."

Filmpje

Op het Instagramaccount van de F-Side staat een filmpje van het vuurwerk. Daarop zijn onder meer flinke vuurpijlen te zien en harde knallen te horen.

Ze kan niet lachen om het lawaai. "Ik denk dat het een beetje bij de voetbalcultuur hoort, maar ik vind het niet grappig. Het is een beetje flauw", zegt de woordvoerster van het Okura.

Op foto's op sociale media is te zien dat spelers van Real Madrid in het hotel slapen, maar het Okura wil daar niets over zeggen. "Wij doen nooit uitspraken over wie hier verblijft."

View this post on Instagram

Have a nice meal bro😅 @sergioramos

A post shared by Sergio Ramos Fan Page (@teamramos04) on

De politie heeft vannacht vier aanhoudingen verricht voor het afsteken van zwaar vuurwerk. De verdachten zitten nog vast.

De wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid begint vanavond om 21.00 uur. Over twee weken is de return in Madrid. Het is voor het eerst sinds dertien jaar tijd dat Ajax de knock-outfase van de Champions League heeft behaald.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`