Mooi gebaar

Leon de Kogel krijgt belletje van Ziyech: 'Iemand met groot hart'

12 februari 2019 19:22 Aangepast: 12 februari 2019 21:00

Gisteren speelde Jong FC Utrecht een thuisduel in de Keuken Kampioen Divisie tegen Go Ahead Eagles. De aandacht bij dit duel ging uit naar voormalig speler van beide teams Leon de Kogel. De ex-spits van beide clubs moest zijn voetbalcarrière beëindigen nadat hij betrokken raakte bij een heftig auto-ongeluk. Hakim Ziyech belde Leon de Kogel na de wedstrijd op en wilde hem graag helpen bij het afbetalen.

De benefietwedstrijd leverde 7600 euro op, met de crowdfunding-actie erbij heeft het duel een kleine 25000 euro opgeleverd. En daar blijft het dus niet bij, want onverwachts belde Hakim Ziyech de Kogel op, die graag het bedrag wilde aanvullen. 

Bedrag aanvullen

"Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst", aldus De Kogel tegenover de NOS. "Ziyech is niet alleen de beste speler van de eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen."

Sinds het ongeluk kreeg De Kogel geen salaris meer en heeft hij dus de ziekenhuiskosten zelf moeten betalen. Met het opgehaalde bedrag, kan hij weer verder met zijn toekomst. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore