Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Pim Verbeek terug in bestuur Sparta

12 februari 2019 18:53 Aangepast: 12 februari 2019 18:53

Pim Verbeek keert terug bij Sparta Rotterdam. De 62-jarige Rotterdammer wordt weer bestuurslid technische zaken bij de club uit de eerste divisie. Verbeek diende vorige week zijn ontslag in als bondscoach van Oman en zette daarmee ook een punt achter zijn trainerscarrière.

,,Na 20 jaar trainer te zijn geweest in het buitenland is het wel genoeg geweest'', zei Verbeek nadat hij met Oman was uitgeschakeld in de achtste finales van het toernooi om de Azië Cup. ,,Het is een perfect moment om te stoppen.''

Verbeek gaat nu Sparta helpen, de club waarvoor hij zelf speelde en waarbij hij tijdens het seizoen 2015-2016 ook al even bestuurslid was. ,,Nu Pim gestopt is als trainer, heeft hij de mogelijkheid om onze club, die hij een warm hart toedraagt, voor langere tijd te ondersteunen als bestuurslid technische zaken'', zegt voorzitter Leo Ruijs van Sparta. ,,We zijn dan ook verheugd om het bestuur nu te kunnen completeren.'' Verbeek wordt het eerste aanspreekpunt voor technisch manager Henk van Stee en Dolf Roks, het hoofd van de jeugdopleiding.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore