Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuws

Gehele verdediging van Ajax staat op scherp

12 februari 2019 16:54 Aangepast: 12 februari 2019 17:18

Een groot deel van de basisspelers van Ajax moet morgenavond op hun tellen passen tegen Real Madrid. Verdedigers Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Nicolás Tagliafico staan op scherp en moeten bij een gele kaart de return in Madrid missen. Ook middenvelder Donny van de Beek kan zich geen gele kaart veroorloven.

Morgenavond staat in Amsterdam de achtste finale van de Champions League tussen Ajax en Real Madrid op het programma. Ajax moet oppassen dat het in de return in Madrid moet stellen zonder een groot deel van de vaste basisspelers. Met een beetje pech zou de gehele verdediging geschorst kunnen zijn. Trainer Erik ten Hag noemt het zorgwekkend dat vier verdedigers dicht bij een schorsing zitten. "Dat kan vervelend uitpakken. Ik ga daar nu nog geen rekening mee houden. Maar het kan tijdens de wedstrijd een dingetje worden. Dan moeten we reageren."  Bij Real Madrid staat alleen aanvoerder Sergio Ramos op scherp. Maximilian Wöber zou door zijn rode kaart tegen Bayern München geschorst zijn, maar de Oostenrijker heeft Ajax afgelopen transferperiode verlaten voor Sevilla.

Ajax beschikt over een vrijwel fitte selectie, alleen De Jong was nog een twijfelgeval maar lijkt fit genoeg om te spelen. Bij Real Madrid is spits Benzema nog een twijfel geval.

Miniatuurvoorbeeld
Nieuws

Frenkie de Jong fit voor wedstrijd tegen Real Madrid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore