Eredivisie

Veelbesproken Van Boekel fluit aankomend weekend niet

12 februari 2019 13:42 Aangepast: 12 februari 2019 15:45
Pol van Boekel in discussie met Dumfries tijdens PSV - FC Utrecht Beeld © ANP

Pol van Boekel zal aankomend weekend niet binnen de lijnen komen als scheidsrechter. Hij kreeg afgelopen weekend veel kritiek, omdat hij bij de wedstrijd FC Utrecht - PSV twee keer besloot om geen strafschop toe te kennen.

De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt welke scheidsrechters aankomend weekend fluiten, en daarbij wordt Van Boekel dus gepasseerd. Wel zal hij als VAR aan de slag gaan, bij de wedstrijd Vitesse - Willem II.

Geen strafschop

Van Boekel had een onrustige week, nadat hij afgelopen weekend tot twee keer toe de VAR negeerde bij zijn beslissing om geen strafschop toe te kennen. Eerst liet hij Timo Letschert wegkomen met het trekken van het shirt van Luuk de Jong, en in de slotfase gaf hij geen penalty na een overtreding van Denzel Dumfries op Simon Gustafson. In beide gevallen gaf de VAR aan er wél een strafschop in te zien

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van Boekel negeerde VAR tweemaal: 'Ongelukkig moment'

Toch is dat volgens de KNVB niet de reden dat Van Boekel dit weekend als VAR werkzaam is. "Het staat er los van", laat een woordvoerder aan RTL Nieuws weten. "Er wordt per week besloten hoe een scheidsrechter in het weekend ingezet kan worden. Dat kan als videoscheids, en dat kan als hoofdscheidsrechter. Hij is gewoon actief, als videoscheidscheidsrechter. Dat is niet in de luwte." 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore