Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ajax - Real Madrid

Ronald de Boer over CL: 'Ajax geen ploeg waar je overheen walst'

12 februari 2019 14:56 Aangepast: 12 februari 2019 15:35
Tadic en De Jong juichen na hun tweede doelpunt tegen Bayern München Beeld © ANP

Morgen staat Ajax in de tweede ronde van de Champions League in eigen huis tegenover Real Madrid. Ajax kwam moeizaam uit de winterstop, terwijl Real steeds beter begint te draaien. Toch ziet Ronald de Boer kansen voor de Amsterdammers.

"Ajax is nog steeds geen ploeg waar je zomaar overheen walst" zegt Ronald de Boer tegen RTL Nieuws "Ze zijn wel de underdog, maar dat hoeft niks te betekenen, het kan soms ook een voordeel zijn dat je onderschat wordt."

De tweede ronde

Na dertien jaar heeft Ajax het weer voor elkaar gekregen om de achtste finales van de Champions League te bereiken. In de groepsfase kwamen ze uit op een tweede plaats, net onder Bayern München. Via de loting werden ze aan Real Madrid gekoppeld, de ploeg die de laatste drie jaar de Champions League won.

Dat de Koninklijke er statistisch gezien beter voor staan dan Ajax hoeft niet zoveel te zeggen volgens De Boer. "Een Champions League wedstrijd is altijd een wedstrijd op zich. Zo’n wedstrijd haalt het beste in een voetballer naar boven, het is het hoogst haalbare podium die je als voetballer kan halen."

Spel

Maar hoe moet Ajax beginnen, als ze een resultaat willen halen? Dušan Tadić speelt normaal gesproken als linksbuiten, maar in de Champions League laat Ten Hag hem vaak in de punt spelen. De Boer denkt dat hij dat tegen Real Madrid ook moet doen. "Ik hou van diepgang in het spel. Tadić is een jongen die daar voor kan zorgen in de punt en hij is ook heel sterk met de bal aan zijn voeten."

Ook over David Neres is De Boer positief. In de Eredivisie laat Ten Hag hem vooral invallen, terwijl hij in de groepsfase van de Champions League maar één keer niet mocht starten (tegen Benfica). "Neres zie ik het liefst als rechtsbuiten, maar daar hebben we Ziyech al staan, die het daar ook uitstekend doet. Bij Neres is het altijd nog de vraag of hij speelt, maar als hij speelt staat hij sowieso aan de linkerkant."

Real Madrid

Voor de De Boer zijn de Spanjaarden duidelijk favoriet, vooral vanwege de snelheid in hun spel. "Ze moeten oppassen voor de opkomende backs van Real Madrid, op die manier creëren ze snel een kans.”

Toch ziet hij nog wel kansen voor Ajax: "Ajax kan heel goed de bal terugveroveren, waardoor de tegenstander niet lekker aan de bal komt. Ze moeten morgen hun eigen spel gaan spelen en uitgaan van hun eigen kracht."

RTL Nieuws/Floor Tuinhof

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore