Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opgepakt in Thailand

'Welkom thuis Hakeem': Bahreinse voetballer terug in Australië

12 februari 2019 06:11 Aangepast: 12 februari 2019 09:28
Hakeem Al Araibi bij aankomst in Australië. Beeld © AFP

De Bahreinse voetballer Hakeem Al Araibi is terug in Australië. De Australische televisie toonde hoe de 25-jarige voetballer arriveerde op de luchthaven van Melbourne, nadat hij meer dan twee maanden in de gevangenis in Thailand had gezeten.

Een Thaise rechter stelde Al Araibi gisteren op vrije voeten, nadat het verzoek om uitlevering aan Bahrein onder politieke druk was ingetrokken. De 25-jarige verdediger moest in zijn geboorteland nog een celstraf van tien jaar uitzitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thailand laat Bahreinse voetballer na twee maanden vrij

Politiek asiel

Al Araibi was eind november opgepakt op de luchthaven van Bangkok toen hij met zijn vrouw op huwelijksreis wilde gaan. Via Interpol liep een verzoek van Bahrein om de voormalige international op te pakken. De voetballer, een uitgesproken tegenstander van het regime in Bahrein, was in 2014 gevlucht naar Australië. Hij kreeg daar politiek asiel en had zijn voetbalcarrière weer opgepakt.

Het welkomstcomité voor Al Araibi. Het welkomstcomité voor Al Araibi.

Honderden voetbalfans verwelkomden Al Araibi in Melbourne. De voetballer droeg het shirt van zijn club Pascoe Vale, waarvoor hij sinds 2018 uitkomt. De voormalig international van Bahrein speelt sinds 2015 in Australië.

'Ik houd van Australië'

"Australië is mijn land. Ik heb het staatsburgerschap nog niet, maar het is mijn land. Ik houd van Australië", zei Al Araibi op het vliegveld. Hij bedankte de fans die hem met 'Welkom thuis Hakeem' toeschreeuwden.

Al Araibi werd door honderden voetbalfans verwelkomd in Melbourne. Al Araibi werd door honderden voetbalfans verwelkomd in Melbourne.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzamelingsactie voor opgepakte voetballer

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore