Nauwelijks rondkomen

24.000 euro voor oud-voetballer De Kogel: 'Echt prachtig'

12 februari 2019 01:10 Aangepast: 12 februari 2019 07:17
Leon de Kogel in het shirt van Go Ahead Eagles Beeld © ANP

Bijna 24.000 euro. Dat is het bedrag dat de inzamelingsactie voor Leon de Kogel heeft binnengebracht. De oud-voetballer van FC Utrecht raakte afgelopen juni zwaargewond door een ernstig auto-ongeluk in Malta. Een taxichauffeur reed hem daar aan.

Een recette van de wedstrijd Jong FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles bracht gisteren 7668 euro op. Eerder doneerden bijna 900 mensen al dik 16.000 euro.

"Dit is schitterend, echt prachtig", reageerde initiatiefnemer Carolien van Meel na afloop van de wedstrijd in de Galgenwaard. Volgens haar is het geld zeer welkom omdat De Kogel te maken heeft met hoge medische kosten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzamelingsactie voor ex-voetballer Leon de Kogel na zwaar ongeluk op Malta

Rondkomen

De Kogel speelde tussen 2010 en 2015 bij FC Utrecht, daarna voetbalde hij voor VVV Venlo, Almere City en Go Ahead Eagles. Op het moment van zijn ongeluk speelde hij bij de Spaanse club UE Cornellà.

De voetballer liet eerder al weten dat hij nauwelijks kan rondkomen omdat zijn Spaanse werkgever geen salaris meer betaalde en de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta niets van zich liet horen.

Herstel

De Kogel werkt aan zijn herstel in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn, maar voetballen op niveau zit er niet meer in voor de 27-jarige voetballer. De Houtenaar treurt er echter niet te veel om, zei hij in een interview in december. Hij beschouwt het als een wonder dat hij nog leeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetballer Leon de Kogel over auto-ongeluk: 'Dacht dat ik doodging'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`