Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Niet verdronken'

Doodsoorzaak bekend: Sala overleden aan hoofd- en borstletsel

11 februari 2019 17:51 Aangepast: 11 februari 2019 17:48
Bij zijn oude club FC Nantes werden bloemen neergelegd voor spits Sala. Beeld © AFP

Emiliano Sala is overleden aan hoofd- en borstletsel, blijkt na onderzoek op het lichaam. De recordaankoop van Cardiff City crashte met zijn vliegtuig in zee, maar is dus niet verdronken.

Sala en zijn piloot verdwenen eerder dit jaar van de radar met hun privévliegtuig, toen ze onderweg waren van Nantes naar Cardiff. Premier League-club Cardiff City had het Franse Nantes 17 miljoen euro betaald voor de aanvaller. Sala wilde wat laatste dingen regelen in de Franse stad, dus vloog hij op en neer. Op de terugvlucht ging het mis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geborgen lichaam uit vliegtuigwrak is van profvoetballer Sala

Piloot nog spoorloos

Uiteindelijk werd vorige week het lichaam van de verongelukte voetballer geborgen. Aan de hand van zijn vingerafdrukken kon hij worden geïdentificeerd. De piloot, David Ibbotson, is nog steeds spoorloos. Zijn familie is een crowdfundactie gestart voor de zoektocht.

Sectie door een patholoog bracht de doodsoorzaak aan het licht. Het verdere onderzoek, dat wordt geleid door Air Accidents Investigation Branch, neemt naar verluidt nog zes tot twaalf maanden in beslag. Dat meldt WalesOnline.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore