Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Stap terug'

Wat Vincent Janssen moet doen om zijn carrière een boost te geven

31 januari 2019 17:31 Aangepast: 31 januari 2019 17:40
Vincent Janssen (L) komt niet in de plannen van zijn trainer, Pochettino (R), voor Beeld © ANP

Soms is het in de voetballerij nodig om een stap terug te doen, om vervolgens twee stappen verder te komen. Zoals bijvoorbeeld Edwin van der Sar, Ronald de Boer en Ryan Babel.

Vincent Jansen, die nu uitkomt voor Tottenham Hotspur, staat ook voor zo’n stap. In het seizoen 2015/2016 werd hij topscorer in de eredivisie bij AZ. Daardoor dwong hij een transfer af naar topclub Tottenham Hotspur. Door de concurrentie met Harry Kane en blessureleed is hij tot weinig spelen toegekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Einde lijdensweg Vincent Janssen in zicht'

Volgende stap

Fred Grim, oud-trainer van Janssen, liet gister aan Omroep Brabant weten een volgende stap voor de aanvaller te stimuleren. "Het klinkt hard. Maar als een grotere club niet verder met je wil, dan willen ze ook echt van je af. Op het moment zelf is het allemaal vrij negatief. Maar ik denk wel dat het een jongen is die, wanneer hij door deze fase heen is, hier sterker uit weet te komen."

Edwin van der Sar

Met een tegenvaller zoals deze, hebben meer voetballers te maken gehad. Edwin van der Sar heeft het al laten zien na zijn mislukte stap naar Juventus. Hoewel hij het prima deed bij de club, greep zijn team twee jaar achter elkaar naast de landstitel. Door de komst van Gianluigi Buffon, ging die opzoek naar een andere club.

Voor velen kwam het als een verrassing, Van der Sar tekende bij de Engelse club Fulham. Vier jaar lang heeft hij daar tussen de doelpalen gestaan. Met succes. Hij kwam op de radar bij Manchester United, waarmee hij onder andere in 2008 de Champions League won.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kom in het publiek zitten tijdens VTBL!

Ook Babel en De Boer

Niet alleen Van der Sar kent een carrière zoals deze. Ronald de Boer verliet Ajax voor FC Twente en heeft het uiteindelijk tot FC Barcelona weten te schoppen. Net zoals Babel. Die na een mislukte transfer naar Liverpool via Beşiktaş weer op de radar kwam. Deze winter verkaste hij naar Fulham, waar hij veel lof van de supporters krijgt. Ook is hij weer opgenomen in het huidige Nederlands elftal.

Of Janssen ook voor een stap als de bovengenoemde spelers gaat kiezen staat nog niet vast. Wél zou de aanvaller volgens Engelse media in de belangstelling staan bij Cardiff City en Schalke 04. Janssen heeft nog tot vanavond om zijn keuze te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore