Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Klassieker

Buitenlandse kranten: 'Feyenoord vernedert Ajax, Van Persie schittert'

28 januari 2019 11:51 Aangepast: 28 januari 2019 13:32
Robin van Persie juicht zijn tanden bloot tijdens De Klassieker van 27 januari. Beeld © ANP

Feyenoord versloeg Ajax afgelopen zondag met 6-2 in De Kuip. Ook in het buitenland is deze wedstrijd opgevallen. Dit schreef de buitenlandse pers over dat duel.

La Marca

"Frenkie de Jong zal geen goede herinneringen overhouden aan zijn eerste competitieduel na de aankondiging van zijn transfer naar FC Barcelona" begint de Spaanse krant haar artikel over de Klassieker.

De krant ziet de Amsterdamse verdediging erg schutteren, maar geeft ook toe dat de enorme nederlaag onverwachts was. "De enige nieuwe speler in de basis van Ajax was Mallagan, die overigens geen goed debuut kende."

"Toornstra (één doelpunt en drie assists), Berghuis (één doelpunt en twee assists) en Van Persie (twee doelpunten) hebben Ajax verpulverd", ging La Marca verder. "Feyenoord heeft, na eerder ook PSV de enige nederlaag toe te brengen, bewezen met de groten mee te kunnen."

BBC

De Engelse krant ‘The Sun’ had veel aandacht voor Robin van Persie. ‘De grijsharige Van Persie maakt twee fantastische doelpunten tegen Ajax’ koppen ze. "Van Persie inspireerde de Rotterdammers in de gewonnen wedstrijd", voegde de krant daar nog aan toe.

"Alleen zijn grijze haren verklappen de leeftijd van de 35-jarige spits. Er is geen enkel teken van slijtage, ondanks dat het einde van zijn loopbaan in zicht komt. Hij hield de Amsterdamse verdediging continu bezig en beloonde zichzelf met twee prachtige goals, waarmee hij de hulpeloze keeper Onana kansloos liet."

L’Équipe

Ook in Frankrijk is de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax opgevallen. ‘Feyenoord vernedert Ajax’ was de conclusie van de Fransen.

"De ‘Klassieker’ deed eer aan zijn naam. Er vielen acht doelpunten en het spel was fantastisch. De Fransen zijn van mening dat Van Persie deze sensatie veroorzaakte. Met zijn doelpunten zorgde hij voor enorm geluk op de tribunes", aldus L'Équipe.

Globo Esporte

Globo Esporte heeft met name aandacht voor de eerste overwinning van Feyenoord op Ajax sinds 2012. Na 13 wedstrijden in de competitie zonder overwinning op de rivaal is het eindelijk gelukt.

"Feyenoord snelde voorbij Ajax en de hoogtepunten voor de krant was de veteraan Van Persie, die tweemaal het net wist te vinden", voegden zij nog toe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore