Geen hoop meer

Politie stopt met actief zoeken naar voetballer Sala

24 januari 2019 16:39 Aangepast: 24 januari 2019 20:43

De politie stopt met het actief zoeken de vermiste voetballer Emiliano Sala. De kans dat de voetballer en de piloot van het vliegtuig nog leven, is nihil, zo staat in een verklaring.

Bij de Britse politie bestond eerder nog de hoop dat de Argentijnse voetballer en de piloot levend gevonden zouden worden. Die hoop is er nu niet meer.

Sala liet zich maandagavond vanuit Nantes, waar hij eerder dit seizoen nog speelde, naar Cardiff vliegen. Het toestel verdween ter hoogte van de Kanaaleilanden van de radar. Een zoektocht met helikopters en boten leverde niets op.

'Papa, ik ben zo bang'

Argentijnse media publiceerden gisteren een geluidsfragment dat Sala vlak voor de crash nog zou hebben gestuurd naar familie. De voetballer zei daarin dat hij doodsbang was. "We zitten in een vliegtuig dat op het punt staat neer te storten. Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken. Papa, ik ben zo bang."

Audiobericht verdwenen voetballer Sala: 'Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen'

Profvoetballer Emiliano Sala stuurde via Whatsapp een audiobericht naar zijn vrienden vlak voordat zijn vliegtuig maandag van de radar verdween. "Ik zit in het vliegtuig, maar dat lijkt uit elkaar te vallen."

Britse en Franse reddingsteams hebben de afgelopen dagen dag en nacht gezocht in een gebied van 2700 vierkante kilometer. Er zijn drie vliegtuigen, vijf helikopters en twee reddingsboten ingezet. Ook schepen in de buurt werd verzocht uit te kijken naar het toestel.

"Alles overwegende, gezien de informatie die we hebben ontvangen en de wetenschap dat er nooduitrusting aanwezig was in het vliegtuig, hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om de zoektocht te beëindigen. De kans op overleven is in deze fase extreem gering." 

Hoewel de reddingsploegen niet langer actief zoeken, blijft de politie schepen en vliegtuigen in de regio vragen om uit te kijken naar het vliegtuig. "Dit zal voor onbepaalde tijd doorgaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Familie Sala smeekt om hervatten zoekactie: 'Hij kan niet zomaar weg zijn'

Cardiff City legde onlangs 20 miljoen euro neer voor de 28-jarige spits. Hij was de duurste clubaankoop ooit. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore