Voetbal

Wöber en Müller beide twee duels geschorst na verhitte Ajax - Bayern

11 januari 2019 11:01 Aangepast: 11 januari 2019 12:46
Thomas Müller raakt Ajax-verdediger Nico Tagliafico vol het hoofd Beeld © ANP

Ajax-verdediger Maximilian Wöber en Bayern-speler Müller moesten er allebei af na harde overtredingen in de Champions League-wedstrijd Ajax - Bayern München. De tuchtcommissie van de UEFA heeft ze nu beide twee wedstrijden schorsing gegeven. Ook moet Ajax boeten voor het gedrag van de supporters.

De wedstrijd tussen Ajax en Bayern München eindigde in een 3-3 gelijkspel, en met nog maar 20 spelers op het veld. Ajax kwam als eerste met tien man te staan, na een snoeiharde tackle van Wöber. De Ajacied mist daardoor in principe de duels met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Wöber staat echter op het punt om Ajax te verruilen voor Sevilla.

De tuchtcommissie van de Europese bond UEFA legde ook Thomas Müller een schorsing van twee duels op. De Duitse aanvaller van Bayern München raakte Nicolás Tagliafico met een karatetrap op het hoofd en moest ook met rood van het veld. Müller is nu geschorst voor beide duels met Liverpool in de achtste finales. Ook moet zijn club 8000 euro betalen, omdat de fans in het uitvak van de ArenA vuurwerk afstaken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Müller probeert excuses te maken aan Tagliafico voor 'rode' karatetrap

Boete 

Ook Ajax moet boeten voor het gedrag van de fans. De Amsterdammers moeten een boete van 20.000 euro betalen, omdat supporters tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Bayern München voorwerpen op het veld gooiden

De club kreeg eerder al een boete van 71.000 euro opgelegd, omdat de eigen aanhang betrokken was bij ongeregeldheden tijdens beide duels met Benfica. Het leverde de Amsterdamse club ook een voorwaardelijke straf op van een uitwedstrijd zonder eigen publiek.

AEK Athene

En daarmee is het nog niet klaar voor Ajax: eind november ging het ook mis in Athene, waar fans van Ajax in het stadion met vuurwerk werden beschoten door aanhangers van AEK. De tuchtcommissie van de UEFA stelde beide clubs in staat van beschuldiging.

De zaak zou in eerste instantie afgelopen maand worden behandeld, maar is uitgesteld tot eind februari. Dat betekent dat Ajax in ieder geval fans mag meenemen naar Madrid voor de return tegen Real.

ANP/RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore