'Legendarische' voorbeelden

Müller probeert excuses te maken aan Tagliafico voor 'rode' karatetrap

13 december 2018 10:38 Aangepast: 13 december 2018 13:16
Thomas Müller raakt Ajax-verdediger Nico Tagliafico vol het hoofd Beeld © ANP

Ajax - Bayern München, het was me het wedstrijdje wel! Zes doelpunten (3-3), legio kansen voor beide ploegen, en twee rode kaarten. Vooral over de karatetrap waarmee Thomas Müller Ajacied Nico Tagliafico velde, werd nog lang nagepraat.

Voor wie het duel niet gezien heeft: Müller raakte Tagliafico in de 75ste minuut als een ware kungfuvechter vol op het hoofd. De Argentijn ging groggy neer.

'Niet bewust'

Zijn hoofdwond werd nog op het veld met hechtingen gedicht. Müller kreeg van de Franse arbiter Turpin rood voor zijn overtreding, waarmee hij het overigens niet eens leek te zijn. Na de wedstrijd zei hij dat hij de Argentijn 'niet had gezien' en dat hij hem 'niet bewust' had geraakt.

De Duitser ging na afloop nog naar de Ajax-kleedkamer om te vragen hoe het met Tagliafico ging en om zijn excuses aan te bieden, maar de Argentijn bleek al vertrokken te zijn.

Overigens leek Müller de enige te zijn die zijn overtreding geen rode kaart waard achtte. Zijn coach Niko Kovac zei na het duel de kaart 'volkomen terecht' te vinden. En op de tribune was te zien hoe de Bayern-bobo's Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness tegen elkaar zeiden: 'Das ist Rot...'

Excuses via Twitter

Uiteindelijk lukte het Müller toch om sorry te zeggen tegen Tagliafico, zij het via Twitter. En de Argentijn aanvaardde de excuses:

'Legendarische' karatetrappen

Müllers overtreding zal de diverse jaaroverzichten hoogstwaarschijnlijk wel halen. Dat gebeurde ook met de onderstaande, 'legendarische' karatetrappen.

Wat te denken van de aanslag die Nigel de Jong in 2010 uitvoerde op de Spanjaard Xabi Alonso tijdens de WK-finale in Zuid Afrika?

Of deze, de trap waarmee Manchester United-speler Eric Cantona in 1995 een Crystal Palace-fan neerhaalde. Hij werd hiervoor acht maanden geschorst.

In 2015 was het de bepaald niet zachtzinnige Inter-verdediger Felipe Melo die Lucas Biglia, speler van Lazio Roma, bijkans onthoofdde. 

En dan is er natuurlijk ook nog de - volkomen onschuldige - karatebeweging waarmee toenmalig Ajax-coach Louis van Gaal langs de zijlijn ondubbelzinnig liet blijken het niet eens te zijn met een scheidsrechterlijke beslissing. Het was tijdens de Champions League-finale Ajax-AC Milan, die door de Amsterdammers met 1-0 werd gewonnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore