'Geen vakantie'

Amateurclub op trainingskamp in Qatar op kosten van Sneijder

10 december 2018 17:34 Aangepast: 10 december 2018 21:43
Wesley Sneijder maakte in januari 2018 de overstap naar Al-Gharafa in Qatar Beeld © ANP

De Utrechtse amateurclub DHSC gaat in de winterstop op trainingskamp in Qatar. Ook spelen ze een oefenwedstrijd tegen Al-Gharafa, de club van Wesley Sneijder. De middenvelder blijkt initiatiefnemer te zijn van het trainingskamp en neemt de kosten op zich.

Voorzitter van de club, Ron Klunder, zegt tegen het AD dat het oorspronkelijke plan was om naar Maastricht te gaan. "Toen Wesley dat hoorde, vond hij het beter dat de selectie naar Qatar kwam. Daar kunnen we ons onder ideale omstandigheden voorbereiden op de tweede seizoenshelft." 

Sneijder ondersteunt de club via de Stichting Sport Ondiep en is af en toe langs de zijlijn te vinden bij de de DHSC. Zelf voetbalde Wesley vroeger voor DOS, wat door fusie op is gegaan in het huidige DHSC. Ook speelt Rodney Sneijder, de jongere broer van Wesley, in de selectie van de club.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sneijder dankbaar voor mooie woorden Modrić

'Geen vakantie'

Trainer John Vink houdt zijn focus op het trainingskamp en zegt dat het absoluut geen vakantie wordt: "Ik ben eerder op trainingskamp naar het buitenland geweest, maar dit wordt een bijzondere ervaring. Al moet je het ook niet overdrijven. We gaan niet op schoolreis, maar op trainingskamp. De spelers zullen flink arbeid moeten leveren. In Qatar willen we de basis leggen voor een goed vervolg van de competitie, aan het eind moeten we om promotie spelen."

De ploeg brengt ook nog even een bezoekje aan een wedstrijd van Sneijder. Op 10 januari speelt Al-Gharafa een bekerduel tegen Al Arabi. Ook gaan Vink en zijn ploeg een teambuildingsactiviteit doen en staat er een museumbezoek op het programma.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`