Gespot op tribune

Feyenoord pakt balgooier uit duel tegen PSV op

07 december 2018 15:44 Aangepast: 07 december 2018 17:27
Gözübüyük legt de wedstrijd stil vanwege een tweede bal Beeld © ANP

Feyenoord heeft de supporter gepakt die zondag een bal in het veld gooide tijdens de wedstrijd tegen PSV. Hij zat gisteren op de tribune bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo en werd op basis van camerabeelden herkend. Dat bevestigt de club tegenover RTL Nieuws.

Een Feyenoord-supporter besloot afgelopen zondag om zijn club te 'helpen' door een extra bal in het strafschopgebied te gooien. De scheidsrechter moest de wedstrijd wel stilleggen, tijdens een kansrijke aanval van PSV. Donderdagavond zat dezelfde supporter op de tribune bij de wedstrijd tegen VVV, en Feyenoord wist hem eruit te pikken. 

"Hij is eruit gevist op basis van camerabeelden", laat een woordvoerder van Feyenoord weten. Op de beelden van de wedstrijd tegen PSV is namelijk duidelijk te zien wie de bal gooide.

Straf

Over de straf kan Feyenoord nog geen uitspraken doen. Er zal eerst een standaardprocedure worden gevolgd waarin wordt gesproken met de supporter, en ook wordt gekeken of hij eerder in de fout is gegaan. Daarna zal de club maatregelen nemen. 

`