75 miljoen

'Willem II incasseert miljoenen bij recordtransfer Frenkie de Jong'

07 december 2018 11:33 Aangepast: 07 december 2018 11:57
Frenkie de Jong tijdens een persconferentie van Ajax Beeld © ANP

De Telegraaf weet het zeker: na dit seizoen maakt Frenkie de Jong de overstap naar Parijs. Met de transfer zou 75 miljoen euro gemoeid zijn, en daar zou Willem II flink van meeprofiteren.

Dat heeft de club uit Tilburg volgens de ochtendkrant te danken aan het doorverkooppercentage van 15 procent. Toen Ajax in 2015 een bedrag van 300.000 euro betaalde voor De Jong wist Willem II het doorverkooppercentage te bedingen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Frenkie de Jong kiest voor PSG'

Een eventuele transfer van 75 miljoen euro brengt 11,25 miljoen euro in het laatje van technisch directeur Joris Mathijsen. Ter vergelijking: de jaarlijkse begroting van Willem II is gelijk aan dat bedrag.

Moussa Dembélé

De Jong zou meteen de duurste eredivisiespeler ooit worden. En ruim ook: Davinson Sánchez voert momenteel de lijst aan met 40 miljoen euro. De verdediger maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Tottenham Hotspur.

Met terugwerkende kracht zou hij ook de duurste speler worden van Willem II. De Tilburgers mochten in 2006 na de transfer van Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur) zo'n 5 miljoen euro bijschrijven. Eind vorige eeuw ving de ploeg nog 4,5 miljoen euro voor Sami Hyypiä (naar Liverpool). 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Frenkie de Jong is een potentiële Gouden Bal-winnaar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore