Voetbal

Oranje kiest voor ArenA én De Kuip voor kwalificatiewedstrijden

07 december 2018 10:26 Aangepast: 07 december 2018 11:07
Depay viert zijn goal in de Kuip tegen Frankrijk Beeld © ANP

Het Nederlands voetbalelftal speelt de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap 2020 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en De Kuip in Rotterdam. Wit-Rusland is op 21 maart 2019 de tegenstander van Oranje in De Kuip van Rotterdam, op 24 maart is de kraker tegen Duitsland in de Johan Cruijff ArenA.

"We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden voor EURO 2020 in de twee grote stadions van ons land te spelen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken", zegt bondscoach Ronald Koeman.

Massaal naar het stadion

Hij bewaart goede herinneringen aan de recente interlands uit de Nations League in eigen huis. Nederland won in oktober in een uitverkochte ArenA met 3-0 van Duitsland en vorige maand met 2-0 van wereldkampioen Frankrijk in een volle Kuip. "Ik hoop dat de Oranjesupporters opnieuw massaal naar het stadion komen om ons aan te moedigen. Wij kijken er in ieder geval naar uit", aldus Koeman.

De Kuip is op 10 oktober strijdtoneel van het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland en Oranje sluit de campagne voor het EK af op 19 november in de Johan Cruijff ArenA tegen Estland. Als het Nederlands zich plaatst voor het EK van 2020, dan wordt het ingedeeld in groep C en speelt het sowieso twee groepswedstrijden in de ArenA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore