375.000 euro

PSG beloont spelers met flinke bonus voor zwaaien naar fans

09 november 2018 14:07 Aangepast: 09 november 2018 14:08
PSG-spelers Neymar en Mbappé. Beeld © ANP

Opnieuw een opmerkelijke onthulling over Paris Saint-Germain. Football Leaks duikt volledig in de Franse club en ontdekte dat er voor 'goed gedrag' tot 375.000 euro per maand aan bonussen beschikbaar is voor spelers.

In de afgelopen tijd blijft klokkenluiderswebsite Football Leaks maar komen met interessante details over PSG. Ze brachten al nieuws naar buiten over onder andere: de contracteisen van Mbappé en racisme in de jeugdopleiding van de club. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Mbappé stelde bizarre eisen aan zijn transfer naar PSG'

Gisteravond deed televisiezender France 2 met behulp van Football Leaks een boekje open over de salarissen en bonussen van PSG-spelers. Zo strijkt de Braziliaanse Neymar ongeveer 30 miljoen euro per jaar op en moet de 19-jarige Kylian Mbappé het doen met 18 miljoen euro. 

Zwaaien

Toch is dat niet eens het meest bizarre. PSG-spelers zouden kans maken op een 'prime d'éthique': een bonus voor als een speler zich goed gedraagt, op tijd arriveert tijdens trainingen en netjes interviews afgeeft.

En het gaat nog een stapje verder: belangrijk onderdeel in het 'goede gedrag' van de spelers is de interactie met het publiek. Zwaaien voor de wedstrijd en na de wedstrijd is van groot belang. Al met al variëren de bonussen van 30.000 tot 375.000 euro. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore