Ga naar de inhoud
Ligue 1

'Mbappé stelde bizarre eisen aan zijn transfer naar PSG'

Kylian Mbappé Beeld © ANP

In de zomer van 2017 verruilde de nu 19-jarige Kylian Mbappé AS Monaco voor Paris Saint-Germain. Het eerste jaar zou hij op huurbasis spelen, waarna hij afgelopen zomer definitief onder contract van de Parijzenaren kwam te staan. Transfersom: 180 miljoen euro.

Het Duitse Der Spiegel onthult aan de hand van documenten van klokkenluiderswebsite Football Leaks dat Mbappé een rijtje bijzondere eisen had rond zijn transfer. 

Salaris

Om te beginnen wilde de aanvaller tekengeld van 5 miljoen euro. Daarna kon er worden gesproken over salaris. Tijdens een vijfjarig contract wilde Mbappé in totaal 50 miljoen euro gaan opstrijken.

PSG ging akkoord met zijn eisen en maakte hem in één klap een van de best betaalde voetballers van Frankrijk. Op jaarbasis harkt hij maar liefst 10 miljoen euro binnen.

Ballon d'Or

Zo wilde hij bijvoorbeeld de best betaalde voetballer worden bij PSG als hij de Ballon d'Or zou winnen. Dat zou betekenen dat hij meer zou gaan verdienen dan Neymar, maar PSG weigerde zijn eis.

Daarnaast wilde Mbappé dat de club een privéjet regelde voor vijftig uur per jaar, ook daar ging de club niet in mee. Wél krijgt de voetballer 30.000 euro 'zakgeld' per maand om zijn persoonlijke staf te betalen. Dat gaat om zijn huishouder, chauffeur en bodyguard. 

Verder wilde zijn familie nog zwart op wit dat Mbappé een vergoeding zou krijgen, mocht PSG vanwege Financial Fair Play-regels worden uitgesloten van Champions League-voetbal. 

Concurrentie

PSG was niet de enige club die achter het 19-jarige talent aan zat. Ook Real Madrid wilde hem graag contracteren. Gek genoeg was dat ook de voorkeur van Mbappé zelf, meldt Der Spiegel in hetzelfde verhaal. 

Toch wist zijn vader hem ervan te overtuigen om voor de hoofdstad van Frankrijk te kiezen. Hij was namelijk bang dat zijn zoon het niet zou redden met Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale als concurrenten in de voorhoede. 

Bron: RTL Nieuws