Voetbal

Vrouwen na dertig jaar weer bij voetbalduel Iran

17 oktober 2018 10:23 Aangepast: 17 oktober 2018 14:38

Voor het eerst in ruim dertig jaar hebben vrouwen in het stadion naar een wedstrijd van het Iraanse nationale elftal kunnen kijken. Volgens het Iraanse persbureau Isna woonde een geselecteerde groep van zo'n honderd vrouwen het oefenduel met Bolivia in het Azadi Stadion in hoofdstad Teheran bij.

Onder de vrouwen waren de partners van de spelers, werkneemsters van de Iraanse voetbalbond en speelsters van het vrouwenelftal van Iran. Volgens bondscoach Iran Carlos Quiroz waren de aanmoedigingen van de vrouwen 'zeer interessant'. Dit zou volgens hem kunnen duiden op 'het begin van een nieuw tijdperk in Iran'. Ook in de Iraanse media werd de aanwezigheid van de vrouwen in het stadion positief ontvangen.

Religieuze leiders

Bij het WK voetbal in Rusland mochten vrouwen de wedstrijden van Iran op schermen in het stadion in Teheran bekijken. Voor veel Iraniërs is het stadionverbod voor vrouwen niet meer van deze tijd en zelfs de regering wil ervan af, maar de conservatieve religieuze autoriteiten houden vast aan het verbod. De vrouwen hebben bij deze wedstrijd in ieder geval een goede avond gehad: Iran won met 2-1. 

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore