Voetbal

Padt levert aanvoerdersband FC Groningen in

24 september 2018 20:57

GRONINGEN (ANP) - Sergio Padt heeft zijn aanvoerdersband bij FC Groningen ingeleverd. De keeper is zich ervan bewust dat hij zijn voorbeeldfunctie niet goed heeft vervuld.

De 28-jarige Padt bracht de nacht van zondag op maandag in de cel door, nadat hij zich agressief gedragen zou hebben in een trein. De politie heeft de zaak voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, dat de strafmaat moet bepalen. Onduidelijk is waarvan de derde doelman van het Nederlands elftal precies wordt verdacht. Hij zou zich agressief hebben gedragen toen conducteurs hem zondagavond wilden beboeten omdat hij in de trein geen geldig vervoersbewijs bij zich had. Volgens de politie hebben twee mensen aangifte tegen de keeper gedaan.

Padt vertelt op de website van zijn club dat hij niet precies weet wat er in de trein is voorgevallen. ,,Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen. Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore