Voetbal

Ard van Peppen zet highlight-video op LinkedIn: 'Levert dit een mooie transfer op?'

24 augustus 2018 14:08 Aangepast: 24 augustus 2018 16:22
Van Peppen (links) nog in dienst van Roda JC

Met nog acht dagen tot de transferdeadline moet je creatief zijn als clubloze speler. Profvoetballer Ard van Peppen (voormalig Roda JC) besloot daarom een filmpje met zijn hoogtepunten op LinkedIn te zetten, in de hoop nog snel een club te vinden.

Deze zomer liep het contract van Ard van Peppen na vijf jaar af bij Roda JC. De 33-jarige speler denkt nog lang niet aan stoppen, en ging hard op zoek naar een nieuwe club. Toen dat niet lukte, besloot hij zichzelf via LinkedIn extra in het zonnetje te zetten.  

"Ik ben benieuwd. Levert deze video van mijn recente highlights nog een mooie transfer op?", schreef hij erbij. "Laat het delen van de video en de voorstellen maar komen... Alvast bedankt ;-)"

Vage tussenpersonen

Van Peppen is niet de eerste speler die het via LinkedIn probeert. Van Demy de Zeeuw tot Theo Zwarthoed: steeds meer spelers proberen via LinkedIn een club te zoeken. Spelersvakbond VVCS zei hier eerder over dat ze het een goede zaak vinden, maar dat spelers er ook kwetsbaar door worden. 

"Spelers moeten beducht zijn op vage tussenpersonen en discutabele contracten, met name bij aanbiedingen vanuit het buitenland", zei opleidingsmanager en loopbaancoach Arjan Ebbinge van VVCS toen. Volgens hem is het belangrijk dat spelers hun contracten goed laten checken voordat ze tekenen. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`