Voetbal

Ten Hag over ontevreden Van de Beek: 'Donny is natuurlijk basisspeler'

10 augustus 2018 14:42 Aangepast: 10 augustus 2018 15:52

Donny van de Beek verschijnt zaterdagavond aan de aftrap als Ajax de competitie aftrapt met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De middenvelder was niet blij toen hij de afgelopen twee duels met Standard Luik en Sturm Graz werd gepasseerd door zijn trainer Erik ten Hag.

Van de Beek was teleurgesteld over de keuze van zijn coach. "Maar dat is alleen maar goed", zei Ten Hag. "Maar onze spelers, zeker de internationals, spelen komend jaar hopelijk meer dan 45 duels. Dan kan je niet alles voetballen. We moeten aan het einde van het seizoen ook nog een fitte groep hebben. Maar ik heb er vertrouwen in dat Van Beek dit jaar minimaal net zo vaak gaat scoren als vorig jaar."

Ook legt hij uit dat Van de Beek een 'zeer gewaarde' speler is. "Donny is natuurlijk basisspeler", voegt hij er nog aan toe. 

Geblesseerden

Ten Hag kan nog niet beschikken over Kasper Dolberg, die vrijdag net als Vaclav Cerny met Jong Ajax oefende. Ook Daley Sinkgraven ontbreekt nog. De trainer van Ajax herhaalde dat de directie en rvc de huidige selectie intact willen houden.

"En dat verandert niet als we de Champions League niet weten te halen", zei Ten Hag. Alleen Hakim Ziyech mag weg. "Het liefst niet, maar met hem zijn afspraken gemaakt."

 

ANP
`