Voetbal

Van Persie definitief terug bij Feyenoord

19 januari 2018 18:27 Aangepast: 19 januari 2018 18:45

Robin van Persie is weer Feyenoorder. De 34-jarige aanvaller heeft zijn vertrek bij het Turkse Fenerbahçe geregeld nadat hij eerder al tot een akkoord was gekomen met de Rotterdamse club. Feyenoord maakte vrijdag de komst van de geboren Rotterdammer bekend. ,,Welcome home, Robin'', luidde de tekst bij een begeleidend filmpje op Twitter. ,,RVP is back''.

Van Persie meldt zich maandag in De Kuip. Hij zal dan ook zijn contract ondertekenen. De duur van de verbintenis is nog niet bekend.

De topscorer aller tijden van Oranje (vijftig doelpunten in 102 interlands) was al lang in beeld bij de Rotterdamse club. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt dat Van Persie voor net zo'n impuls kan zorgen als Dirk Kuijt in de afgelopen twee seizoenen deed.

Aflopend contract

Van Persie beschikte bij Fenerbahçe over een aflopend contract. Zijn managers waren al een tijdje bezig om een tussentijds vertrek uit Turkije te regelen. Hij speelde dit seizoen slechts twee competitiewedstrijden voor Fenerbahçe. Hij liep eind augustus, bij zijn verrassende terugkeer in Oranje tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, een knieblessure op. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de club uit Istanbul.

Van Persie debuteerde op 3 februari 2002 als invaller tegen Roda JC in de hoofdmacht van Feyenoord, dat hem enkele jaren daarvoor had weggeplukt uit de jeugd van Excelsior. De eigenzinnige tiener had als linksbuiten een aandeel in het veroveren van de UEFA Cup in 2002. Hij werd ook direct uitgeroepen tot talent van het jaar in Nederland. In de zomer van 2004 verliet Van Persie De Kuip voor een overstap naar Arsenal.

`