Voetbal

'Geloofwaardige melding' over terreurdreiging bij oefeninterland België

14 november 2017 23:36 Aangepast: 14 november 2017 23:42
Beeld © AFP

De bezoekers van de vriendschappelijke interland tussen België en Japan werden vanavond extra streng gecontroleerd. Dat gebeurde nadat de Brusselse politie een 'geloofwaardige melding' had gekregen dat iemand een terreuraanslag wilde plegen tijdens de wedstrijd.

Er werd gebruik gemaakt van metaaldetectoren en explosievenhonden bij het fouilleren van supporters, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Ook waren er gewapende politieagenten in en rond het stadion aanwezig. 

Van concrete dreiging bleek uiteindelijk geen sprake, meldt de krant. België won de wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Romelu Lukaku.

Historische treffer

De speler van Manchester United maakte een historische treffer. Met zijn 31ste doelpunt is hij nu Belgisch topscorer aller tijden. Hij passeerde Paul Van Himst (1960-1975) en Bernard Voorhoof (1927-1940) die beiden dertig treffers maakten voor België.

Lukaku kwam tot 31 doelpunten in 65 interlands. Hij maakte vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Mexico (3-3) zijn 29ste en dertigste treffer.

RTL Nieuws
`