Voetbal

Aanhangers Lazio Roma misbruiken afbeelding Anne Frank

24 oktober 2017 01:00 Aangepast: 24 oktober 2017 02:30
De stickers met de afbeelding van Anne Frank ik AS Roma-shirt. Beeld © Twitter

De Italiaanse politie en voetbalbond onderzoeken het gebruik van antisemitische stickers met afbeeldingen van Anne Frank, door fans van Lazio Roma. Ze draagt daarop het shirt van de grote rivaal AS Roma.

De aanhang van Lazio staat bekend om zijn gebruik van geweld en racistische opvattingen. De stickers doken samen met spandoeken zondag op bij de wedstrijd tussen Lazio en Cagliari in de Serie A.

'Antisemitisme moet stadions uit'

De fanatieke aanhang van Lazio schreeuwde tijdens de wedstrijd antisemitische slogans. Lazio en AS Roma delen het Olympisch Stadion in Rome.

Het hoofd van de joodse gemeenschap in Rome, Ruth Dureghello, reageerde woedend. Op Twitter zegt ze: "Dit is geen voetbal, dit is geen sport. Het antisemitisme moet de stadions uit."

Bezoek aan concentratiekamp

President Nicola Zingaretti van de regio waaronder Rome valt, sloot zich daarbij aan. Zingaretti brengt toevallig net een bezoek aan het concentratiekamp Treblinka in Polen.

Anne Frank stierf in februari 1945 op 15-jarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland. Het dagboek dat ze in het Achterhuis in Amsterdam schreef, bleef bewaard en werd wereldberoemd.

Het is niet de eerste keer dat de Lazio-fans de stickers gebruiken. Een Italiaanse journalist deelde eind 2013 een foto van de stickers op Twitter: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`