Voetbal

Diego Maradona huilt om 'tweede vader' Fidel Castro

27 november 2016 00:01 Aangepast: 08 november 2017 13:46

De dood van de Cubaanse oud-president Fidel Castro heeft Diego Maradona diep geraakt.

"Ik moest heel hard hard huilen toen ik het hoorde'', zei de Argentijnse voetbalicoon in Zagreb, waar hij als toeschouwer aanwezig is bij de Daviscupfinale van de Argentijnse tennissers tegen Kroatië. Maradona vliegt op korte termijn naar Havana om de familie van Castro te steunen en de herdenkingsplechtigheid bij te wonen.

'Pluisje' onderhield een warme band met de voormalige leider van Cuba. "Hij was als een tweede vader voor mij. Na de dood van mijn eigen vader is dit waar ik het meeste verdriet van heb.'' Maradona vergeleek het nieuws over het overlijden van Castro met een service van zijn tennissende landgenoot Juan Martin del Potro. "Zo hard kwam het aan.''

Drugsverslaving

De twee controversiële beroemdheden ontmoetten elkaar voor het eerst in 1987, een jaar nadat Maradona zijn land in Mexico wereldkampioen had gemaakt. Het leidde tot een warme vriendschap. Castro hielp Maradona onder meer om van diens drugsverslaving af te komen.

"Hij zei dat ik het kon en ik heb het gedaan. Dat is de beste herinnering die ik aan hem heb. En nu zit ik hier, te praten over hem'', zei de Argentijn, die een afbeelding van Castro op zijn kuit heeft laten tatoeëren.

Interview met Maradona (in Spaans):

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore