Voetbal

Ajax verslaat VVV-Venlo met 2-0

27 augustus 2017 16:34 Aangepast: 13 november 2017 17:02

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo gewonnen (2-0). Donny van de Beek en de ingevallen David Neres scoorden na rust voor de club uit Amsterdam.

Ajax werd pas gevaarlijk nadat trainer Marcel Keizer besloot Klaas-Jan Huntelaar te laten invallen. Met de ervaren spits en Kasper Dolberg in de aanval kreeg VVV het lastiger en lastiger. Huntelaar bereidde in de 55e minuut de eerste treffer van Van de Beek voor (1-0). Een kwartier later besliste Neres de wedstrijd, op aangeven van Van de Beek.

'Passie en strijd'

"Ik vond ons in de eerste helft te afwachtend spelen", zei Huntelaar ma afloop "Misschien was iedereen nog erg teleurgesteld over het duel met Rosenborg. Maar je moet meteen laten zien dat je een wedstrijd wil winnen. Ook als het niet loopt moet je passie tonen en strijd er in gooien. Dat hebben we goed gedaan. We hebben gewonnen maar we hebben nog en lange weg te gaan."

Huntelaar baalde verder van het belabberde kunstgras in Venlo. "Mijn voeten waren meteen heel warm en de bal rolde niet. Als je een steekbal wilde geven, dan moest je echt schieten. Wat moet ik er verder over zeggen? Het woord is aan de KNVB."

 

ANP
`