Voetbal

Martens blij met AZ-trainer Advocaat

16 oktober 2013 13:28 Aangepast: 16 oktober 2013 14:38

Aanvoerder Maarten Martens van AZ is blij met de aanstelling van Dick Advocaat als nieuwe hoofdtrainer van zijn club.

De Belg kent Advocaat, die de onlangs ontslagen Gertjan Verbeek opvolgt, al vanuit zijn eerdere periode bij de Alkmaarders in het seizoen 2009-2010. "Ik weet wat me te wachten staat'', aldus Martens.

"De groep snakte ook wel naar een oplossing'', erkende de middenvelder annex aanvaller. "Maar we hebben de periode tussen het ontslag van Verbeek en de aanstelling van Advocaat wel goed overbrugd.'' Martens stapte, samen met Nick Viergever, namens de selectie naar het bestuur van AZ om aan te geven dat de chemie met Verbeek niet meer aanwezig was. De trainer werd daarop van zijn functie ontheven.

 

Martin Haar: Hij is een geweldige trainer
Ook Martin Haar, die de taak als eindverantwoordelijke tijdelijk overnam na het vertrek van Verbeek, was enthousiast over de aanstelling van de ervaren Advocaat. "Hij is een geweldige trainer en je kunt ook heel erg met hem lachen. Hij heeft heel veel humor'', antwoordde hij op de vraag of Advocaat qua werkwijze niet erg op Verbeek leek. Met Advocaat als nieuwe hoofdtrainer doet Haar zo goed als zeker weer een stap terug naar zijn oude rol als assistent bij AZ.

 

RTL Nieuws / ANP
`