Voetbal

'Gouweleeuw in beeld bij Barcelona'

25 februari 2014 09:03 Aangepast: 25 februari 2014 09:49

Carlos Puyol lijkt na dit seizoen te vertrekken bij FC Barcelona, waardoor er ook weer een opvolger moet komen voor de Catalaanse verdediger.

Een opvallende naam van een mogelijke vervanger prijkt op de voorpagina van de Spaanse krant Sport: Jeffrey Gouweleeuw (22) van AZ.

Jong en veelbelovend
Thiago Silva, Mats Hummels en David Luiz stonden oorspronkelijk bovenaan het lijstje van technisch directeur Andoni Zubizarreta, maar in Catalonië willen ze geen transfersommen van 30 miljoen euro of meer betalen voor een speler. Een jonge verdediger moet Puyol gaan opvolgen en volgens Sport is Gouweleeuw een van de vijf kandidaten.

Naast de AZ-speler worden Eliaquim Mangala (FC Porto), Matteo Musacchio (Villarreal), Aleksander Dragovic (Dinamo Kiev) en Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) genoemd. Mangala staat echter ook nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester City. Aan Dragovic hangt waarschijnlijk ook een hoog prijskaartje, aangezien hij afgelopen zomer nog voor 9 miljoen euro werd verkocht aan Kiev.

Marc Bartra geldt als stand-in achter het vaste duo Gerard Piqué en Javier Mascherano. Een dure topverdediger zou de ontwikkeling van het product uit de eigen opleiding in de weg staan, vandaar dat er vooral gezocht wordt naar een jonge, veelbelovende verdediger.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore