Nederland-Chili

Buitenlandse pers: Robben reusachtig

24 juni 2014 08:27 Aangepast: 24 juni 2014 08:48
Beeld © AFP

Het Nederlandse succes blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Vooral Arjen Robben valt op. "Robben reusachtig!", kopt Bild.

Bayern-ster leidt Nederland naar groepszege!", vervolgt de Duitse krant. "De beste speler van het WK is een Bundesliga-ster!"

Zie ook: Kranten: Vreselijk voetbal, resultaat van wereldklasse

"Er was een Nederlandse speler die voor gevaar zorgde. Robben is in de vorm van zijn leven", aldus The Guardian, die nog even opmerkt dat José Mourinho Robben zeven jaar geleden verkocht aan Real Madrid omdat zijn invloed te marginaal zou zijn.

Vergeet de tien goals
"Van Gaal heeft een demonstratie gegeven van wat een goede voetbalcoach kan bereiken op een WK", zegt de Daily Mail. "Vergeet de negen punten in een groep die zo zwaar zou zijn. Vergeet de tien goals. Van Gaal kan een middenvelder van een gedegradeerde club omtoveren in een matchwinner", verwijst de krant naar Leroy Fer, die twee minuten nadat hij het veld inkwam al scoorde. 

The New York Times looft de productiviteit van het Nederlands elftal. "Ze zijn nog nooit zo productief geweest. Niet in de tijd van Johan Cruyff en het totaalvoetbal in de jaren zeventig, niet in de tijd van Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert in 1998." Het heeft volgens The Wall Street Journal dan ook geen enkele zin om Van Gaal en het systeem te bekritiseren: "Nederland is het eerste team op het WK dat zich kwalificeert met de maximale negen punten."

RTL Nieuws
`