Reacties Nederland - Costa Rica

Krul: Alleen geboorte van mijn dochter was mooier

06 juli 2014 08:10 Aangepast: 06 juli 2014 10:59

"Onwerkelijk, invallen op een WK en dan de beslissende penalty stoppen." Tim Krul kon het nauwelijks geloven, zijn heldenrol in de kwartfinale tegen Costa Rica.

Tot ieders verbazing liet Van Gaal hem één minuut voor de strafschoppenserie invallen. Slechts een klein groepje mensen wist van dit plan af, onder wie keeperstrainer Frans Hoek.

Al 120 minuten waren verstreken toen in de Arena Fonte Nova van Salvador langs de lijn het bord omhoog ging met daarop de rugnummers 1 en 23. Vol verbazing keek iedereen toe hoe Tim Krul ineens het veld inkwam, als vervanger van doelman Jasper Cillessen. Wat volgde, waren misschien wel de meest krankzinnige 10 minuten uit het leven van Krul. "Hier durfde ik als kleine jongen zelfs niet van te dromen'', aldus de penaltykiller van Oranje. Na de geboorte van zijn dochter, was dit het mooiste moment ooit, zegt Krul.

ZIE OOK: 'Koning Krul' houdt Oranje in het WK

Krul had de hele wedstrijd tegen Costa Rica al met een vreemd gevoel op de bank gezeten. Voor aanvang van de kwartfinale op het WK wist de keeper van Newcastle United, als één van de weinige spelers van Oranje, dat hij mogelijk in de verlenging in het veld zou komen. 

"De afgelopen 7 weken hebben alle keepers samen met Frans Hoek een plan opgesteld. Dat was: lang wachten en dan volle bak naar een hoek gaan. De trainer en Frans vonden mij met mijn lange armen daar blijkbaar het beste in. Als je er op zo'n moment nog in moet komen, staat er toch wat druk op je. Maar dat de trainer zoveel vertrouwen in me heeft, is iets om trots op te zijn. Dan heb ik de afgelopen weken toch iets goed gedaan'', aldus Krul.

ANP
`