Voetbal

Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Arena

25 april 2017 19:09 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Het stadion van Ajax: de Johan Cruijff Arena. Beeld © ANP

Het stadion van Ajax gaat dan toch Johan Cruijff Arena heten. Dat hebben het bestuur van de Arena, Ajax en de gemeente afgesproken. De naamswijziging wordt binnen zes maanden officieel gemaakt.

Met de naamswijziging willen de drie partijen de beste voetballer die Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven, staat in een verklaring. Er komt in de hoofdstad ook nog een straat, plein, brug of iets dergelijks met de naam van Cruijff.

Familie 'verheugd en vereerd'

Zoon Jordi Cruijff heeft namens de familie laten weten 'verheugd en vereerd' te zijn met de intentieovereenkomst om de naam te wijzigen.

Het nieuws komt op de dag dat Johan Cruijff zeventig zou zijn geworden. Hij stierf op 24 maart 2016. Ter nagedachtenis aan Cruijff vindt vanavond een speciale 'run' plaats, waarbij hardlopers langs veertien memorabele plekken komen die doen denken aan de voormalig profvoetballer. De loop begint bij het Olympisch Stadion en eindigt bij de Johan Cruijff Arena.

Barbara Barend

"Geweldig nieuws", is de eerste reactie van Barbara Barend, sportjournalist en ambassadeur van de Cruijff Foundation. "Cruijff is voor het Nederlands voetbal en Ajax allesbetekenend geweest. Hij was de grootste Nederlander ooit in het voetbal."

Barend vindt het wel raar dat de Arena niet al eerder naar hem vernoemd is. "Maar ach, je kunt er lang of kort over lullen, het is mooi dat het nu gebeurd is", zegt ze tegen RTL Nieuws. 

Bekijk hieronder ook: Van straatschoffie tot wereldster: het bewogen leven van Johan Cruijff

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore