Voetbal

Veel keeperswisselingen in eredivisie

10 mei 2015 14:43 Aangepast: 10 mei 2015 15:30

Tijdens de voorlaatste speelronde van de eredivisie beginnen opvallend veel clubs met een andere doelman aan de wedstrijd. Bij FC Groningen maakt routinier Peter van der Vlag onder de lat zijn debuut op het hoogste niveau.

Met 37 jaar en 156 dagen is hij de oudste debutant van Groningen én tevens de oudste speler ooit van de noorderlingen in de eredivisie. Als kersverse winnaar van de KNVB-beker heeft de ploeg van trainer Erwin van de Looi al een Europees ticket op zak en kan het tegen PEC Zwolle vrijuit voetballen.

Bij Go Ahead Eagles, dat sc Heerenveen ontvangt, staat Erik Cummins onder de lat. Trainer Dennis Demmers geeft Cummins de voorkeur boven Mickey van der Hart, die eerder dit seizoen juist was gepromoveerd tot eerste keeper. Martin Hansen moet bij ADO Den Haag tegen Willem II in het doel plaatsmaken voor Robert Zwinkels vanwege zijn felle kritiek op de clubleiding en aanvoerder Roland Alberg. Bij landskampioen PSV mag Remko Pasveer opnieuw keepen, eerste keus Jeroen Zoet zit op de bank in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore