Voetbal

ADO ook komend seizoen in eredivisie

23 april 2017 16:29 Aangepast: 23 april 2017 16:42

ADO Den Haag speelt ook komend seizoen in de eredivisie. De opgeleefde ploeg van trainer Alfons Groenendijk won zondagmiddag met 1-0 bij Sparta, dankzij een vroeg doelpunt van Abdenasser El Khayati. De Rotterdammers komen juist dieper in de degradatiezorgen.

Het was de vijfde nederlaag van Sparta in april. Sinds de gevoelige verliesbeurten tegen Excelsior en Roda JC staat de ploeg van Alex Pastoor op een nacompetitieplek. Naast een nieuw teleurstellend resultaat biedt ook het vertoonde spel van zondagmiddag weinig hoop op een gunstig competitieslot, waarin FC Twente en Go Ahead Eagles de opponenten zijn.

De thuisploeg speelde zonder overtuiging en vooral voor rust in een te laag tempo om het de Hagenaars lastig te maken. ADO-keeper Robert Zwinkels hoefde pas in de laatste minuut voor rust voor het eerst in actie te komen, op een afstandsschot van Thomas Verhaar.

El Khayati

Zo werd Abdenasser El Khayati matchwinner. De middenvelder legde in de elfde minuut vanaf ruim 25 meter aan en knalde de bal in de kruising. Mike Havenaar had de voorsprong kunnen verdubbelen, maar tikte een scherpe voorzet van Sheraldo Becker ongelukkig over. Heel ADO schreeuwde aan het eind van de eerste helft om een strafschop toen binnen vijftien seconden Mart Dijkstra en Michel Breuer de bal met de hand aanraakten, maar scheidsrechter Dennis Higler zag er geen hands in.

Sparta verhoogde gaandeweg de tweede helft de druk. David Mendes da Silva was via een scrimmage dicht bij de gelijkmaker, evenals Stijn Spierings met een schot van afstand.

ADO komt dankzij de zege op 35 punten en is niet meer te achterhalen door Sparta of NEC, die op 28 punten staan. De Hagenaars verzamelden in de laatste vijf wedstrijden liefst dertien punten.

ANP
`