Voetbal

De Boer: belangrijkste wedstrijd van seizoen

28 juli 2015 20:47 Aangepast: 28 juli 2015 22:02
Beeld © ANP

Op de plek waar hij in 1995 als speler met Ajax de Champions League won, wil trainer Frank de Boer woensdag de eerste stap richting het hoofdtoernooi van het Europese bekertoernooi zetten.

Ajax begint de route richting de Champions League met een uitwedstrijd tegen Rapid Wien, de nummer twee van Oostenrijk. De Boer benadrukt dat de druk er meteen vol op staat. "Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen'', zei de trainer dinsdag in het Ernst Happel-stadion, waar Patrick Kluivert twintig jaar geleden Ajax met een puntertje de belangrijkste Europese beker bezorgde.

ZIE OOK: Taument juicht voor Rapid Wien

Na vier kampioenschappen op rij eindigde Ajax afgelopen seizoen als tweede in de eredivisie achter PSV. Dat betekent dat de ploeg van De Boer twee voorrondes moet doorkomen om de Champions League te halen. "Nu moeten we er veel sneller staan dan voorgaande jaren'', weet aanvoerder Davy Klaassen. "Normaal is een eerste wedstrijd verliezen geen ramp, maar nu juist wel. Als we de dubbel met Rapid Wien als verliezer afsluiten, spelen we geen Champions League. Dat leeft wel in de groep. Maar als wij de dingen doen die we goed kunnen, reken ik op een geslaagde afloop.''

Achter de naam van doelman Jasper Cillessen staat nog een vraagteken. De nummer één van Ajax en Oranje heeft last van een kuit, die maandag na de laatste training in Amsterdam volliep. "We zullen moeten afwachten hoe hij deze training verwerkt'', zei De Boer voorafgaand aan de oefensessie in het stadion. Cillessen deed daar ogenschijnlijk zonder problemen aan mee.

De trainer van Ajax omschreef Rapid Wien als "een heel compleet team''. De formatie van trainer Zoran Barisic eindigde afgelopen seizoen in Oostenrijk als tweede achter Red Bull Salzburg.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore