Voetbal

Traoré heeft beste vorm van Europa League

04 mei 2017 20:30 Aangepast: 04 mei 2017 22:07

Het optreden van Ajacied Bertrand Traoré in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon (4-1), heeft hem een koppositie opgeleverd in de zogeheten 'Performance Zone' van de UEFA. Hierin houdt de Europese voetbalbond aan de hand van statistieken de vorm bij van alle spelers in de Europa League.

De UEFA stopt data van alle Europa League-duels in een algoritme, waarin recente wedstrijden het zwaarst meetellen. Ook wordt gekeken naar kwaliteiten per positie: zo scoren verdedigers met goede tackles, terwijl vleugelspelers meer worden beoordeeld op bijvoorbeeld dribbels.

Traoré kwam mede dankzij zijn twee doelpunten en één assist bovenaan de ranglijst terecht. Ook ploeggenoten Amin Younes (tweede) en Hakim Ziyech (vierde) vinden zichzelf terug in de top vijf, die wordt gecompleteerd door Anthony Lopes van Olympique Lyon en Iago Aspas van Celta de Vigo. Vóór de wedstrijd van woensdagavond voerde Aspas het klassement nog aan. Viergever stond derde, maar zakte naar de achtste plaats.

`