We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 11:22

Ajaxfans kunnen demonstreren bij Malieveld

Ajaxfans kunnen demonstreren bij Malieveld

Ajaxfans kunnen zondag demonstreren op de Koekamp, vlak bij het Malieveld. Dat maakte burgemeester Pauline Krikke van Den Haag woensdag bekend. De Ajaxsupporters wilden op het Spuiplein demonstreren, omdat ze 20 september het bekerduel van hun club tegen Scheveningen niet kunnen bijwonen in het Haagse ADO-stadion.

Volgens een woordvoerder van Krikke kunnen de supporters niet op het Spuiplein terecht, omdat daar al een ander evenement is.

De Ajaxfans zijn boos dat de wedstrijd in het ADO-stadion is. Ze zijn hier niet welkom, omdat vrijwel gelijktijdig ADO-fans vanaf dit stadion met een groot aantal bussen vertrekken naar Rotterdam voor een bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Daardoor zouden supportersstromen door elkaar kunnen lopen.

Protest

Ajax tekende dinsdag bij de KNVB protest aan tegen de locatie, maar vond geen gehoor bij de bond.

De gemeente Den Haag houdt zondag rekening met de komst van zo'n 250 Ajaxsupporters, aldus de woordvoerder.

Topnieuws